top of page

פיצול צמודי קרקע- החוק החדש כבר כאן

תיקון 155 לחוק התכנון והבניה

תיקון 155 לחוק התכנון והבניה, הידוע גם בשם "רפורמת הרישוי", נועד לייעל את תהליך הרישוי והבניה בישראל. הוא נכנס לתוקף בינואר 2020 וכולל מספר שינויים משמעותיים:

* ביטול הקלות: התיקון מבטל את השימוש בהקלות בניה בתוכניות חדשות, למעט מקרים חריגים. מטרת השינוי היא להגביר את הוודאות התכנונית ולקצר את הליכי הרישוי.

* תכנון אחוד: התיקון מחייב הכנת תכנית אחת מאוחדת לכל שלבי התכנון, החל מתכנית המתאר ועד להיתר הבניה. זה נועד למנוע סתירות בין התוכניות השונות ולייעל את תהליך האישור.

* היתר בניה מותנה: התיקון מאפשר הוצאת היתר בניה מותנה, בכפוף לעמידה בתנאים מסוימים. זה מאפשר להתחיל בבניה עוד לפני השלמת כל הליכי התכנון, ובכך לקצר את לוחות הזמנים.

* רישוי מקוון: התיקון מקדם את השימוש במערכות מידע ובכלים דיגיטליים בתהליכי הרישוי והבניה. זה נועד לשפר את הנגישות למידע ולהקל על הגשת בקשות להיתר.

השלכות התיקון:

* ייעול תהליכי הרישוי: התיקון צפוי לייעל את תהליכי הרישוי ולקצר את לוחות הזמנים לקבלת היתר בניה.

* הגברת הוודאות התכנונית: ביטול ההקלות צפוי להגביר את הוודאות התכנונית ולהקל על היזמים והמתכננים.

* צמצום הבירוקרטיה: השימוש במערכות מידע ובכלים דיגיטליים צפוי לצמצם את הבירוקרטיה ולהקל על הגשת בקשות להיתר.

* אתגרים ביישום: יישום התיקון מצריך היערכות מצד הרשויות המקומיות והיזמים. כמו כן, קיימת חשיבות להכשרת כוח אדם מקצועי בתחום התכנון והרישוי.

לסיכום: תיקון 155 לחוק התכנון והבניה הוא צעד משמעותי לקראת ייעול ושיפור תהליכי הרישוי והבניה בישראל. יישום מוצלח של התיקון צפוי להביא לקיצור לוחות הזמנים, הגברת הוודאות התכנונית ושיפור השירות לציבור.

.בנוסף אפשרות לפיצול צמודי קרקע , הוספת שטחים והיתרי השבחה מופחתים.


27 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

צו הריסה מנהלי - בקשה לביטולו

ביטול צו הריסה מנהלי צו הריסה מנהלי הוא צעד דרסטי שמאפשר לרשויות מקומיות להורות על הריסת מבנה שנבנה ללא היתר או בסטייה מהיתר, וזאת ללא...

Comments


bottom of page