top of page

צו הריסה בגבעתיים

ניווט צווי הריסה בגבעתיים: פתרונות לציות ופתרון

מבוא:
קבלת צו הריסה או הודעת הפסקת עבודה בגבעתיים, יכולה להיות חוויה מטרידה עבור בעלי נכסים ויזמים. עם זאת, חשוב לזכור כי ישנן דרכים להתמודד עם אתגרים אלו ולמצוא פתרונות במסגרת חוקי התכנון והבנייה. מאמר זה יחקור את תהליך הטיפול בצו הריסה בגבעתיים וידגיש אסטרטגיות פוטנציאליות  לביטול צו ההריסה ופתרונות חוקיים.

הבנת צווי הריסה בגבעתיים:
בגבעתיים ניתנים צווי הריסה לפי סעיף 238א' לחוק התכנון והבנייה. צווים מנהליים אלו נועדו לטפל במהירות בנושא הבנייה הבלתי חוקית, תוך שמירה על שלטון החוק. המטרה העיקרית היא למנוע הקמה של מבנים לא מורשים כעובדות בלתי הפיכות בשטח.

תנאים למתן צו הריסה:
כדי להוציא צו הריסה מנהלי בגבעתיים, על לוועדה המקומית לעמוד בתנאים מסוימים. על פי סעיף ' לחוק, יו"ר הוועדה המקומית לתכנון ובנייה דורש תצהיר חתום על ידי מהנדס הוועדה. על התצהיר לאשר כי לדעת המהנדס, הבניין נבנה ללא היתר או בניגוד להיתר. עוד יצוין, כי הבנייה לא הושלמה או הושלמה בשישים הימים האחרונים לפני הגשת התצהיר. כמו כן, על הבניין להיות פנוי או מאוכלס לא יותר משלושים יום מיום הגשת התצהיר. יש צורך גם בהתייעצות עם היועץ המשפטי של הועדה המקומית בטרם מתן הצו, כפי שמחייב סעיף 238א' (ב) לחוק.

מציאת פתרונות ופתרון הבעיה:
למרות שקבלת צו הריסה עשויה להיראות מרתיעה בתחילה, יש חשיבות מכרעת לגשת למצב באופן יזום וללא דיחוי. פנייה לייעוץ משפטי מאנשי מקצוע הבקיאים בדיני התכנון והבנייה יכולה להועיל למציאת פתרונות חלופיים. בעלי נכסים בגבעתיים יכולים לבחון אסטרטגיות שונות לטיפול בצו , תוך הקפדה להיעזר במומחים בעלי ניסיון. מומלץ לפנות למשרד בנימין קלינגר שהינו בעל  ניסיון רב בביטול צווי הריסה והסדרת עבירות בנייה.
 

  1. ייעוץ משפטי ויועץ לתכנון ובנייה: התקשרות עם מומחה משפטי בעל ניסיון בדיני תכנון ובנייה, יכולה להוות הכוונה שלא תסולא בפז. הם יכולים להעריך את הנסיבות, לנתח את תוקפו של צו ההריסה ולחקור דרכים משפטיות ותכנוניות  פוטנציאליות לפתרון או הקלה. אז כן יש (אומנם מעט) משרדים שמשלבים בניהם אדריכלים, מהנדסים ומומחים אחרים בתחום התכנון והבנייה. משרד בנימין קלינגר הינו המשרד המומלץ והבכיר בתחום.

 

 אמצעי ציות: הערכת ההפרות המוזכרות בצו ההריסה ונקיטת צעדים , יכולה להיות גישה יזומה. זה עשוי להיות כרוך בהסכמים, הגעה להבנות וקבלת אישורים נחוצים. לעתים, יידרשו שינויים כדי לעמוד בדרישות עם תקנות הבנייה, או התייחסות לכל נושא ספציפי אחר שהועלה בצו ההריסה. על ידי הפגנת מחויבות לתיקון ההפרות, ייתכן שהמייצג יוכל לנהל משא ומתן עם הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, להחלטה שתמנע הריסה מוחלטת.

 

3.  משא ומתן ותקשורת: ניהול שיח פתוח ובונה עם הוועדה המקומית לתכנון ובנייה יכול להועיל. הסבר הנסיבות שהובילו להפרות, הצגת ראיות למאמצים שנעשו לעמידה בדרישות, והצעת פתרונות חלופיים, עשויים לסייע במציאת פתרון מוסכם. חשוב לשמור על תקשורת ברורה ושקופה לאורך כל התהליך. היכרות עם הנפשות הפועלות ודרכי העבודה בהחלט יכולה לסייע.

4. הגשת אישורים רטרואקטיביים: במקרים מסוימים: יתכן וניתן להגיש בקשה לאישור רטרואקטיבי להכשרת המבנה הקיים. אפשרות זו תלויה בגורמים שונים, לרבות אופי ההפרות ונכונות הוועדה המקומית לתכנון ובנייה לדון בבקשות מסוג זה. עבודה צמודה עם אנשי מקצוע המכירים את התקנות המקומיות, יכולה להגביר את הסיכוי להצלחה בקבלת היתרים רטרואקטיביים.

5. בקשת ביקורת שיפוטית: אם מוצו כל הדרכים האחרות לפתרון, בעלי נכסים יכולים לשקול לפנות לביקורת שיפוטית על צו ההריסה. הדבר כרוך בהצגת טיעונים וראיות לבית משפט, כדי לערער על תוקפו של הצו, או לבקש סעדים חלופיים. התקשרות עם עורך דין מנוסה המתמחה בדיני תכנון ובנייה, חיונית לניווט יעיל של ההליך השיפוטי.

בהרבה מקרים כדאי לפנות לבית המשפט לענייניים מקומיים, בגיבוי של חוות דעת מומחים בבקשה לביטול או עיכוב צו ההריסה המנהלי.

סיכום:
קבלת צו הריסה בגבעתיים יכולה להיות מצב מורכב ומאתגר. עם זאת, על ידי הבנת התנאים למתן צווים כאלה, פנייה לייעוץ משפטי ובחינת אסטרטגיות שונות לציות ופתרון, בעלי נכסים יכולים למצוא פתרונות חלופיים. חשוב להתייחס למצב באופן יזום, לקיים תקשורת פתוחה עם הגורמים הרלוונטיים ולפעול לפתרון ההפרות באמצעים משפטיים הקיימים במסגרת חוקי התכנון והבנייה.זכור הזמן אינו פועל לטובתך! חשוב לפעול ללא דיחוי.

bottom of page